Scholen

Scholen2022-08-16T11:12:47+02:00

Scholen hebben sowieso te maken met meer- en hoogbegaafde leerlingen. In elke klas is 1 op 6 meerbegaafd. Hoe moet je met deze kinderen omgaan? En hoe moet je het dan aanpakken in de klas? Hoe moet je een zorgbeleid voor hoogbegaafden opstellen? Als leerkracht of team weet je niet altijd hoe eraan te beginnen. Wel, wij komen dan graag naar je toe!

Bekijk ons aanbod aan pedagogische studiedagen en trajecten hieronder. Er zit gegarandeerd een module of traject bij die voor jouw school van toepassing is, passend bij het kennisniveau van hoogbegaafdheid van jullie leerkrachtenteam.

Hoogbloeier Gifted Academy staat voor inspiratie, voor kwaliteit, voor wetenschappelijk onderbouwing en voor professionaliteit. Onze modules en trajecten zijn een mix van theoretische achtergrond en praktijkgerichte oefeningen. We willen graag dat je weet waarom je iets doet en stellen steeds vragen zodat je kritisch leert kijken naar wat je wordt aangereikt. Hierdoor reflecteer je over wat verteld is zodat je dit in je eigen klas of school kan gaan toepassen.

Ben je geïnteresseerd, bel ons gerust zodat we kunnen bekijken welk aanbod het best past bij jullie vraag. We werken immers steeds op maat, afhankelijk van groepsdynamiek, kennisniveau van hoogbegaafdheid en draagkracht leerkrachtenteam. Individuele leerkrachten kunnen ook op ons open aanbod inschrijven. Bekijk hiervoor de eerstvolgende opleidingen in de agenda hiernaast.

Via onze nieuwsbrief kan je nog extra tips gratis ontvangen. Vul rechtsonder je naam en e-mailadres in en ontvang ongeveer maandelijks een nieuwsbrief per mail  waarin je steeds gratis een artikel met interessante tips kunt lezen. Verder ontvang je in deze nieuwsbrief ook onze uitnodigingen voor nieuwe opleidingen, producten of diensten zodat je niets hoeft te missen. Als extraatje krijg je een echt werkdocument cadeau: ‘Bloom als verrijkingsmethode’!

Onderwijs op maat is niet alleen belangrijk voor leerlingen die wat achter blijven, maar evengoed voor leerlingen aan de andere kant van de curve. Hoogbegaafde kinderen hebben speciale pedagogische en didactische behoeften en zijn op jouw school dus evengoed een doelgroep als al die andere kinderen. Zij hebben nood aan een leraar die in staat is hun educatieve behoefte te herkennen, te begrijpen en daarop gepast te reageren. Neem hier een kijkje naar ons aanbod met interne vormingen op maat van het hele schoolteam.

Hoogbegaafdheid in je klas (h)erkennen en ermee aan de slag gaan, of toch liever eerst de mindset van al je kinderen aanpakken? Neem hier een kijkje naar al onze externe vormingen voor leerkrachten, zorgcoördinatoren, CLB-medewerkers, directies, etc.

Bovenstaand aanbod is steeds aanpasbaar, we vertrekken graag van één van deze trajecten en werken dit uit op maat voor uw school.
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, neem dan telefonisch contact op via
0465 009 209‬, vul het contactformulier hieronder in of mail naar ilse@giftedacademy.be.

Contactformulier

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987