ONLINE Studiedag Gifted Academy – zaterdag 5 juni 2021

ONLINE Studiedag Gifted Academy – zaterdag 5 juni 20212021-06-01T09:02:14+02:00
Kaart niet beschikbaar


Datum
05/06/2021
Hele dag

LocatieCategorie


Inhoud:

9u30-11u30: KIQT+: nieuwe test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen: een giraffe meet je toch ook niet met een lineaal? (Femke Hovinga)

11u30-12u00: Netwerkgelegenheid

12u00-13u00: Middagpauze

13u00-14u45: Diagnostiek bij (uitzonderlijk) hoogbegaafdheid (psychologen Hoogbloeiernetwerk)

14u45-15u00: pauze

15u00 – 15u45: Uitzonderlijk Hoogbegaafd (Silvie Vancamelbeke)

15u45- 16u30: Netwerkgelegenheid

Tarieven:

    • Gratis voor alle leden van het Hoogbloeier-partnernetwerk
    • 115 Euro (incl. BTW) voor alumni van onze verdiepings- en/of expertopleiding

Van deze opleiding wordt een factuur gemaakt.

Leden en niet-leden dienen zich in te schrijven via onderstaand formulier.

Organisator:
Gifted Academy


Inhoudelijke toelichting bij de sessies

9u30-11u30: KIQT+: nieuwe test voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen: een giraffe meet je toch ook niet met een lineaal? (Femke Hovinga)

Intelligentieonderzoek bij (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen kent nogal wat uitdagingen. Zo komen kinderen lang niet altijd met hun volle potentieel uit de test: ze ‘denken te moeilijk’, of doen het niet goed onder tijdsdruk. Daarnaast meten de testen minder nauwkeurig of helemaal niet in de hoge regionen. Om die redenen werd de KIQT+ (Kinder IQ-test Plus) ontwikkeld, speciaal voor het (vermoedelijk) hoogbegaafde kind van 5-10 jaar oud. Tijdens deze sessie zal één van de ontwikkelaars, Femke Hovinga, je meenemen in de achtergrond en het gebruik van de KIQT+. Natuurlijk is er ruimte voor al je vragen, zowel over theorie als praktijk.

Femke is development director bij SCALIQ. Gedreven door haar eigen ervaringen als hoogbegaafde leerling die er niet goed bij paste en niet goed uit de verf kwam, specialiseerde Femke zich in hoogbegaafdheid. Ze volgde de opleiding tot talentbegeleider en richtte zich specifiek op het 145+ IQ. Omdat die + volgens haar nou toch eens duidelijk moest worden, en omdat veel kinderen hun potentieel niet lieten zien op testen, kwam ze met het idee voor een nieuwe test: de KIQT+. In maart 2021 werd deze gepresenteerd. Naast haar werk bij SCALIQ is Femke oprichter van Talentissimo, waar ze met haar team begeleiding, lezingen en trainingen over/voor (hyper)hoogbegaafdheid geeft, en bemiddelt ze in werk voor hoogbegaafde volwassenen bij InterIQ. Ook is Femke bezig met haar promotieonderzoek met het onderwerp ‘hoogbegaafdheid op de werkvloer’ aan Nyenrode Business Universiteit. 

13u00 – 14u45: Diagnostiek bij (Uitzonderlijk) Hoogbegaafdheid (psychologen Hoogbloeier partnernetwerk) 

15u00 – 15u45: Uitzonderlijk Hoogbegaafd (Silvie Vancamelbeke) 

In de wetenschappelijke literatuur is er weinig kennis over uitzonderlijke hoogbegaafdheid en de verschillen met gemiddelde hoogbegaafdheid. Vaak ligt de klemtoon op het cognitieve profiel. Het is evenwel belangrijk om de hele persoon te zien. De asynchroniteit is erg groot en dit zorgt voor specifieke emotionele en sociale moeilijkheden bij deze groep. Diezelfde asynchroniteit zorgt ook voor veel misdiagnoses. Silvie Vancamelbeke, experte in uitzonderlijk hoogbegaafdheid, vertelt je hoe je deze personen kan herkennen, identificeren en ondersteunen in je praktijk.

Silvie Vancamelbeke studeerde psychologie en criminologie en volgde nog een éénjarige opleiding in de experiëntiële-en ontwikkelingsgerichte kinder- en jeugdpsychotherapie. Ze specialiseert zich al sinds vele jaren in uitzonderlijk hoogbegaafdheid. Silvie maakt deel uit van de groepspraktijk L’atent (psychologische, pedagogische en onderwijskundige ondersteuning aan de hoogbegaafde persoon en zijn omgeving) en is ook al enkele jaren partner van Hoogbloeier.

ONLINE Studiedag Gifted Academy - zaterdag 5 juni 2021

Inschrijven

Inschrijvingen zijn gesloten.

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987