Nascholing – Differentiëren (lager onderwijs)

Nascholing – Differentiëren (lager onderwijs)2019-11-06T14:06:44+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
07/11/2019
13:30-16:30

Locatie
Artenova
Moensstraat 19
2800 Mechelen
België

Categorie


Compacten en verrijken voor hoogbegaafde leerlingen, hoe begin je daar aan?

De reguliere leerstof, instructie en herhalingsoefeningen zijn afgestemd op leerlingen met een gemiddelde intelligentie. De leerstijl van hoogbegaafde leerlingen wijkt door hun ongewone manier van denken sterk af van de leerstijl van reguliere leerlingen.

‘Ik geef wel moeilijkere oefeningen, maar ik vraag me af of het wel voldoende uitdaging biedt? Ze lijkt me niet heel erg enthousiast.’
‘Die leerling walst door het lager onderwijs. Hij moet nergens een inspanning voor leveren.’

 

Doelgroep: Leerkrachten lager en secundair onderwijs

Er zijn twee belangrijke redenen waarom we in de lagere school moeten gaan differentiëren en een aangepast curriculum aan hoogbegaafde kinderen moeten aanbieden. Ook hoogbegaafde leerlingen moeten leren falen en leren werken. Wanneer ze het steeds veel te makkelijk hebben in de klas, komen ze nooit uit hun comfortzone en gaan ze nooit inspanningen leren leveren.

Resultaat: Deze nascholing geeft je meer inzicht in hoe hoogbegaafde leerlingen denken en leren. Vervolgens krijg je mee hoe de principes van hoogbegaafd onderwijs in elkaar zitten. Wat zijn de valkuilen, waarop moet je letten, wat is dat juist ‘compacten’, hoe weet ik welk verrijkingsmateriaal geschikt is?

 

Nascholing - Differentiëren (lager onderwijs)

Inschrijven

Dit evenement is helaas volzet. Indien u voor dit soort van evenement interesse heeft, stuur een mailtje naar info@giftedacademy.be.

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987