Nascholing -> Aan de slag in het secundair onderwijs

Nascholing -> Aan de slag in het secundair onderwijs2020-03-13T15:35:47+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
20/03/2020
13:30-16:30

Locatie
De Punt - Bedrijvencentrum
Kerkstraat 108
9050 Gent
België

Categorie


Aan de slag met hoogbegaafden in het secundair

Na het volgen van de nascholing over het signaleren van hoogbegaafde tieners, ben je in staat om ze te herkennen in de klas. Maar velen onder hen zijn ondertussen hun interesse en leergierigheid kwijtgespeeld in het basisonderwijs en zijn gaan onderpresteren. Ze hebben zich zelden of nooit moeten inspannen en kunnen niet om met falen. Hoe ga je met deze hoogbegaafde jongeren aan de slag in het secundair?

  • Mindset
  • Motivatietheorieën en het systeem van onderpresteren
  • Uitdagen door middel van differentiëren, compacten, verrijken en versnellen

Doelgroep:

Voor leerkrachten secundair onderwijs, directies, zorgcoördinatoren en hulpverleners

Resultaat:

In deze nascholing leggen we de focus op het trifocaal model van Sylvia B. Rimm en de groeimindset van Carrol Dweck. We leren je hoe je ook onderpresteerders weer kan motiveren om hun talenten verder te ontwikkelen. Je krijgt in deze nascholing naast theorie ook praktische voorbeelden en tips voor hoogbegaafde jongeren in het secundair die je kan toepassen in de klas en op school. Van projecten tot mentorship, in deze nascholing krijg je voldoende materiaal om in de klas mee aan de slag te gaan.

Meer info over onze nascholingen vind je hier.

Coördinator: Zoë Van den Troost

Lesgever: Veerle Cool, More Coaching

Extra informatie:

Wegens de maatregelen die genomen worden door verschillende instanties betreffende het COVID19 virus, verplaatsen we onze interne en externe opleidingen uit voorzorg. Niettemin willen we je leerhonger en interesse ondersteunen en onze missie “wij laten geen talent verloren gaan” ook in deze uitdagende tijden waarmaken. Daarom bieden we onderstaande oplossing aan.

Alle personen die ingeschreven waren (of zich nog wensen in te schrijven) voor externe vormingen tijdens de maand maart 2020, mogen ervan uitgaan dat ze de vorming nog steeds kunnen bijwonen door middel van (interactieve) webinars. 

Indien je een internetverbinding en een smartphone/laptop of computer ter beschikking hebt, kan je de vorming gewoon bijwonen op aangegeven datum en uur. Deelnemers kunnen de vorming rechtstreeks op hun eigen computer/smartphone volgen en de spreker(s) zien en horen, het contact met de spreker over en weer wordt mogelijk gemaakt door middel van vraag-en-antwoordsessies.

We zijn dus nu aan het uitzoeken en -pluizen welke tools we ter onze beschikking kunnen stellen om dit aan te bieden en vooral wanneer we dit zullen aanbieden.

Data en aangepaste prijzen worden ASAP gecommuniceerd via onze website en facebook pagina.

Indien je je reeds hebt ingeschreven, dan ontvang je een e-mailtje met de wijzigingen.

Nascholing -> Aan de slag in het secundair onderwijs

Inschrijven

Inschrijvingen zijn gesloten.

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987