Nascholing -> Signaleren lager onderwijs

Nascholing -> Signaleren lager onderwijs2020-03-13T15:27:03+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
17/03/2020
09:30-12:30

Locatie
De Punt - Bedrijvencentrum
Kerkstraat 108
9050 Gent
België

Categorie


Signaleren van hoogbegaafde leerlingen: hoe herken je ze in je klas?

Je kent wel de ideale leerling die iedereen in zijn klas wil hebben. Een braaf hoogbegaafd kind dat goed meewerkt, mooie punten haalt, zijn werk netjes en nauwkeurig afmaakt en geliefd is bij zowel leerkracht als leerlingen. Zo’n kind waarvan je denkt: ‘Die zal er wel komen!’ Dit is het beeld dat de meeste leerkrachten hebben van hoogbegaafde leerlingen. Maar dan maak je een grote vergissing… er zijn nog vijf andere types van hoogbegaafde kinderen te herkennen in de klas. Deze profielen zijn handig om het inzichtelijk te maken en te weten hoe je ze kan begeleiden.

  • Wat is hoogbegaafdheid?
  • Welke types van hoogbegaafde leerlingen bestaan er? 
  • Hoe kun je ze herkennen?

Doelgroep:

Voor leerkrachten lager onderwijs, directies, zorgcoördinatoren en hulpverleners

Resultaat:

We leren je de 6 verschillende types hoogbegaafde kinderen te herkennen in je klas en hen een gepaste begeleiding te bieden.  

Meer info over de nascholingen vind je hier.

Coördinator: Zoë Van den Troost

Lesgever: Veerle Cool, More Coaching

Extra informatie:

Wegens de maatregelen die genomen worden door verschillende instanties betreffende het COVID19 virus, verplaatsen we onze interne en externe opleidingen uit voorzorg. Niettemin willen we je leerhonger en interesse ondersteunen en onze missie “wij laten geen talent verloren gaan” ook in deze uitdagende tijden waarmaken. Daarom bieden we onderstaande oplossing aan.

Alle personen die ingeschreven waren (of zich nog wensen in te schrijven) voor externe vormingen tijdens de maand maart 2020, mogen ervan uitgaan dat ze de vorming nog steeds kunnen bijwonen door middel van (interactieve) webinars. 

Indien je een internetverbinding en een smartphone/laptop of computer ter beschikking hebt, kan je de vorming gewoon bijwonen op aangegeven datum en uur. Deelnemers kunnen de vorming rechtstreeks op hun eigen computer/smartphone volgen en de spreker(s) zien en horen, het contact met de spreker over en weer wordt mogelijk gemaakt door middel van vraag-en-antwoordsessies.

We zijn dus nu aan het uitzoeken en -pluizen welke tools we ter onze beschikking kunnen stellen om dit aan te bieden en vooral wanneer we dit zullen aanbieden.

Data en aangepaste prijzen worden ASAP gecommuniceerd via onze website en facebook pagina.

Indien je je reeds hebt ingeschreven, dan ontvang je een e-mailtje met de wijzigingen.

Nascholing -> Signaleren lager onderwijs

Inschrijven

Inschrijvingen zijn gesloten.

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987