Studiedag Gifted Academy | zaterdag 12 maart 2022

Studiedag Gifted Academy | zaterdag 12 maart 20222022-03-04T11:11:53+01:00
Kaart wordt geladen...


Datum
12/03/2022
08:30-15:30

Locatie
Schotte
Kapellekensbaan 8
9320 Erembodegem
België

Categorie


Agenda

  • 08u30 – 09u00 : Onthaal en welkom
  • 09u00 – 10u30 : Creativiteit in muziek door Evy Van Dongen (Music for kids, Leuven)
  • 10u30 – 11u00 : Pauze
  • 11u00 – 13u00 : KernTalenten door Danielle Krekels (CoreTalents)
  • 13u00 – 14u00 : Lunch
  • 14u00 – 15u30 : De creatieve KernTalenten in de praktijk door de KernTalenteanalisten van het Hoogbloeier® expertisenetwerk

Toelichting inhoudelijke sessies

Muzikaal creatief door Evy Van Dongen

We starten de dag door creativiteit vanuit het domein muziek te beleven, te voelen en te ontdekken. Kom je als kenner of ben je eerder een beginner, Evy Van Dongen zorgt er met haar professionele aanpak en kennis voor dat ieder het eigen denken aan het werk zet via een proces van muzikale creatie.

Een workshop waarbij ook de link tussen deze creativiteit, autonomie en hoogbegaafdheid snel duidelijk en zichtbaar wordt.
Ongetwijfeld een zeer boeiende start van onze studiedag die volledig in teken staat van creativiteit en (kern)talenten.

KernTalenten en HSP door Danielle Krekels

Als je graag wilt weten wat KernTalenten zijn en je je afvraagt wat deze kennis voor jou kan betekenen, zit je gebeiteld in deze workshop. Danielle laat jou, na een korte introductie over hoe ze de KernTalenten ontdekte en welke filosofie eruit voortvloeide, zelf ondervinden hoe het werkt. Aan de hand van 3 van de 23 KernTalenten wordt zo glashelder hoe alle KernTalenten met elkaar verbonden zijn en … hoe we zelfs HSP in onze methode kunnen terugvinden!

Breng zeker pen en papier mee, en ook je herinneringen aan favoriet kinderspel, speelgoed, sport, activiteiten en bezigheden als kind voor de puberteit – maar vraag deze zeker NIET aan iemand anders! (waarom dat zo belangrijk is leer je dan ook 😉) – want we gaan dus zelf fijn “spelen”!

KernTalenten in je loopbaan en studies door onze partners-KernTalantanalisten

En wat met de toepassing van de KernTalenten in loopbaancoaching, studiekeuze en -motivatie? Veerle De Leeneer, Veerle Cool en Leticia Vandemeersche, alle drie partner van het Hoogbloeier® expertisenetwerk én erkend KernTalentenanalist, vertellen er meer over vanuit hun praktijkervaring en gaan met jou aan de slag.

Voorstelling sprekers

Evy Van Dongen

Evy Van Dongen is MeesterMusicus Children are Composers, docente Muziekinitiatie en Peutermuziek, docente workshops,  coördinator van muziekkampen, docente klarinet, docent/coach HB kinderen Muziek en Creativiteit, expert Hoogbegaafdheid en partner van het Hoogbloeier® expertisenetwerk. Evy studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Greet Severens en aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium te Antwerpen bij Walter Boeykens. Ze behaalde in 2005 haar Master Diploma Klarinet en haar diploma Lerarenopleiding Muziek met grote onderscheiding. Ze vervolgde haar professionele muziekopleiding aan de Royal Academy of Music in Londen bij Nick Rodwell en Andrew Marriner, waar ze in 2007 haar Postgraduate Performance Diploma Clarinet ontving. Ze volgde privélessen en  masterclasses bij gerenommeerde musici zoals Michael Collins, Karl Leister en Pascal Moraguès. In 2006 werd Evy laureaat van de ‘2nd International Clarinet Competition “Saverio Mercadante”‘ in Turi, Italië. Ook behaalde zij reeds prijzen op het Belgisch Lions Club concours en op de ‘Geoffrey Hawkes Buffet Crampon Clarinet Prize 2006’.  In 2005 ontving ze de Harold Wrickley Alcock Award in Londen. Sinds 2012 is Evy klarinettiste bij de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen (Royal Symphonic Band of the Belgian Guides).

Naast haar engagement als klarinettiste en zakelijk leider van Ensemble Houthandel, speelt ze ook kamermuziek in het Kadans Trio, met haar echtgenoot Jo Vercruysse en pianist Jan Lust. Ook werkte ze als klarinettiste bij verschillende Belgische en Nederlandse orkesten, zoals o.a. Prima La Musica, Casco Phil, de Munt, Philharmonie Zuidnederland en Antwerp Symphony Orchestra. In 2009 werd Ensemble Houthandel BE winnaar van de Jeugd en Muziekprijs Kamermuziek van de 4de Editie Gouden Vleugels (i.s.m. Klara en De Standaard).  Vanaf 2008 tot 2017 heeft Evy samen met Ensemble Houthandel intensief samengewerkt met Jeugd en Muziek Vlaanderen. Sinds 2020 is Evy ambassadeur van ‘Children are Composers’.

In het voorjaar van 2021 volgde ze  de Internationale Training Children are Composers, de Intensieve Verdiepingsopleiding en de Expertopleiding Hoogbegaafdheid van Hoogbloeier Gifted Academy® . Sinds 1 juli 2021 is Evy partner van het Hoogbloeier® expertisenetwerk. Als muziekdocent, coach en expert hoogbegaafdheid werkt ze voor Music for Kids Leuven vzw.Evy wil op een enthousiaste manier verder werken om op een spontane en gedreven manier kinderen en muziek samen te brengen.  Ensemble Houthandel heeft een mooi educatief aanbod met workshops, schoolvoorstellingen en familieconcerten. Het ensemble realiseerde cd-opnames i.s.m. Klara en het internationale label Navis Classics.

Danielle Krekels

Op haar 25ste richtte Danielle Krekels een engineeringbureau op voor technische projecten in de industrie, met 25 ingenieurs in vaste dienst. Twee jaar later volgde ook een ingenieursselectiebureau. Van 1996 tot 2008 was ze als Belgian National Contact Point verantwoordelijk voor het vinden van partners voor de ICT-Research and Development (onderzoek & ontwikkeling) projecten in de Kaderprogramma’s van de Europese Commissie. Deze prestigieuze opdracht kreeg ze door haar grote netwerk, haar technische oriëntatie, haar talenkennis en haar apolitieke instelling. In 1989, tijdens het interviewen van ingenieurs, ontdekte ze bij toeval de link tussen favoriet kinderspellen en volwassen voorkeuren en gedrag. Ze vroeg zich af: “Zou het kunnen dat een kind niet creatief WORDT door met Lego te spelen, maar juist graag met Lego speelt omdat het al creatief IS?” . Danielle spendeerde vervolgens 15 jaar aan het uitzoeken wat welke activiteit, sport of spel exact betekent als volwassene. Ze had het geluk deze inzichten wereldwijd te kunnen checken en te dubbelchecken én dat ze deze ontdekking op ingenieurs deed. Immers: als het juist is, krijg je een ‘Ja, dat klopt!’ als antwoord, indien niet een duidelijke ‘Neen!’ 😉. Zo bleek dat industrieel ingenieurs ander favoriet speelgoed hadden dan burgerlijk ingenieurs, al zijn er enkele overeenkomsten.

In 2004 verscheen haar 1e boek over het verband tussen ‘favoriet kinderspel’ enerzijds en ‘karakter, talent en goesting’ als volwassene anderzijds. In 2012 volgde het 2e boek waarin ze de empirisch-wetenschappelijke inzichten uitlegt en koppelt aan de levensverhalen van 12 bekende Vlamingen, waaronder Inge Vervotte, Goedele Liekens, Herman Brusselmans, wijlen Prof. Dr. Roger Blanpain, Jo Lemaire, Prof. Dr. Jean-Jacques Cassiman (vermaard geneticus) . In 2018 verschijnt Danielles 3e boek met 10 grote thema’s rond de toepassing van KernTalenten: studiekeuze, coaching, HR, opleidingen en onderwijs, stress & burn of bore out, loopbaanbegeleiding, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, ondernemerschap, leiderschap enzovoort. De beroemde arts, moleculair bioloog, neurowetenschapper en oprichter van de Nederlandse Hersenbank prof. dr. Dick Swaab schrijft het voorwoord en prijst de KernTalentenmethode aan “om keuzes te maken waar je over 25 jaar nog gelukkig mee bent”. Een podcast van Danielle met Dick Swaab in september 2021 graaft onder meer naar de overeenkomsten van het hersenonderzoek en de gevonden verbanden in de KernTalentenmethode.

Tot slot: tussen 2006 en nu leidde Danielle samen met 6 ervaren trainers meer dan 400 Erkende KernTalentenanalisten op, waaronder professoren in de psychologie/sociologie/criminologie, HR-managers, bedrijfsartsen, ingenieurs, psychologen, coaches, preventie-adviseurs, onderwijs-medewerkers, loopbaanbegeleiders enzovoort. Zij zijn actief in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en de VS. De KernTalentenmethode bestaat vandaag in 4 talen. Ze kan worden afgenomen vanaf 14 jaar en de resultaten blijven levenslang geldig. Elke Erkende Analist (zie www.coretalents.eu) geeft haar of zijn cliënten zo direct een langdurige leidraad om positieve, duurzame en passende keuzes  te maken op elk gebied van het leven.

Organisator

Hoogbloeier Gifted Academy®.

Tarieven

Voor deze opleiding wordt een factuur gemaakt. Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Coronamaatregelen

We volgen de evolutie van de coronabarometer en overeenkomstige -maatregelen op de voet en de maatregelen die op 12 maart 2022 van toepassing (zullen) zijn, zullen ook gelden voor deze studiedag.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze studiedag, contacteer Liesbet De Wit op 0468 096 644 of  liesbet@giftedacademy.be of Leticia Vandemeersche op 465 009 209 of leticia@giftedacademy.be.

Studiedag Gifted Academy | zaterdag 12 maart 2022

Inschrijven

Inschrijvingen zijn gesloten.

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987