Gewoon begaafd?

Gewoon begaafd?

Gewoon begaafd?


In Gewoon begaafd? Verhalen van ouders van (hoog)begaafde kinderen leest u praktijkverhalen van ouders over het leven van en met hun (hoog)begaafde kind.

Ouders beschrijven het moment waarop ze ontdekken dat hun kind anders is dan andere kinderen. Intuïtief weten ze allang dat er ìets aan de hand is, maar als dan uiteindelijk de diagnose ‘hoogbegaafd’ luidt, volgt een lange en moeizame weg om er op de juiste manier mee om te gaan.

Niet alleen de ouders worstelen met het soms onbegrijpelijke gedrag van hun hoogbegaafde kind, maar ook scholen weten zich vaak geen raad met de leerling die in niets lijkt op zijn medeleerlingen.

Naast de praktijkverhalen bevat het boek een beknopt overzicht van wetenschappelijke inzichten over (hoog)begaafdheid en een lijst met instanties en verenigingen waar men terecht kan voor onderzoek en vragen.

De auteur

Samenstelster Sonja Hoving-Huizing heeft een praktijk voor begeleiding van (hoog)begaafden en is moeder van vier hoogbegaafde kinderen. Al meer dan tien jaar is ze actief in diverse belangen- en ouderverenigingen voor (hoog)begaafden. Op basis van haar deskundigheid en persoonlijke ervaring heeft ze al vele ouders en (hoog)begaafde kinderen kunnen adviseren en steunen.

Recensie

Als je als ouder op zoek bent naar verhalen die herkenbaar zijn, dan is dit boek voor jou een aanrader. In achttien uiteenlopende verhalen wordt een hoogbegaafd kind geschetst in al zijn aspecten. De verhalen zijn persoonlijke ervaringen van ouders, zijn vlot geschreven en kunnen bijdragen aan een beter begrip vanuit de omgeving van het hoogbegaafde kind.

Het theoretisch overzicht achteraan vind ik zelf nogal summier, maar omdat hoogbegaafdheid ook zoveel omvat was het wellicht moeilijk om hierover meer te gaan schrijven, uiteindelijk vertellen de verhalen op zich genoeg.

itel
Gewoon begaafd?
Verhalen van ouders van (hoog)begaafde kinderen

Auteur(s)
Sonja Hoving-Huizing

Uitgeverij
248media uitgeverij | ©2008

ISBN
9789079603015



Tags:

ouders
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x