Kleuters die nét iets meer kunnen

Als kleuterleider, opvoeder of ouder aan de slag gaan met een kind met een ontwikkelingsvoorsprong is een boeiende uitdaging. Zo’n kleuter kan nét iets meer aan. Maar hoe kan je dit kind blijven prikkelen en inspireren, zodat het (weer) zin heeft, krijgt of behoudt in leren en leven? Heel wat kleuterbegeleiders zijn hiertoe bereid. Maar hoe begin je eraan?

Dit boek verduidelijkt wat een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters kan inhouden. Meer dan 400 tips en voorbeelden zetten kleuterleiders, opvoeders en ouders op weg om een speelse, krachtige en uitdagende leeromgeving te creëren. De tips sluiten aan bij de verschillende speel- en leerplekken of “hoeken” die in kleuterklassen uitgebouwd zijn: taal-, winkel-, puzzel-, denk-, reken-, huis-, ontdek-, boeken-, teken- … en zelfs een filosofiehoek. Op die manier is dit boek meteen bruikbaar in de klas en in de kinderopvang. Maar ook thuis, bij oma en opa of in de jeugdbeweging komen de tips van pas. Met empathie, eenvoudige materialen en speelse activiteiten kan iedereen deze peuters en kleuters uitdagen om te experimenteren en probleemoplossend te denken.

De auteurs:

Ann Meersman is leerkracht en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Zij runt al 13 jaar het nationaal secretariaat van vzw Bekina. Ann is voorzitster van de werkgroep didactiek binnen die vereniging. Haar grootste missie is om kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong via gepaste activiteiten en differentiatie gelukkig te zien opgroeien.

Kristin Stroobandt is kleuterleidster. Een van haar stokpaardjes is om ook aan kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong verrijkende materialen en activiteiten aan te bieden. Zij is ook actief binnen de werkgroep didactiek van vzw Bekina.

Kleuters die net iets meer kunnen

Titel:
Kleuters die nét iets meer kunnen

Auteur:
Ann Meersman en Kristin Stroobandt

Uitgeverij:
Uitgeverij Acco, Leuven, © 2017

ISBN:
978-94-6344-123-0

Bestel uw boek hier!
2018-06-23T18:29:27+02:00

3 Comments

 1. Coenen Christel 02/07/2017 at 09:47 - Reply

  Boek niet te verkrijgen via Bol.com????

  • Sabine Sypré 03/07/2017 at 15:14

   Hallo Christel,

   jawel, hoor. Klik gewoon op onze link ‘Bestel je boek hier’ en je komt meteen uit op de juiste pagina van Bol.

 2. Coenen Christel 13/07/2017 at 07:15 - Reply

  Oké bedankt Sabine, het is gelukt om het te bestellen.
  Wil je nog even laten weten dat mijn zoon, Liam (die ook in Gijzegem even geprobeerd heeft om de draad weer op te pakken, maar daar niet in geslaagd is) via de examencommissie zijn diploma heeft behaald en nu start aan de Odisee hogeschool te Gent, waar hij Bachelor ICT gaat volgen…iets wat in zijn interessesfeer ligt….
  grtjs
  Ga zeker nog eens een vorming bij jullie komen volgen!
  Christel Coenen

Leave A Comment

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987