Geschiedenis

Geschiedenis2018-06-19T19:01:32+02:00

Hoe het ooit is begonnen…

Hoogbloeier is door Sabine Sypré in 2010 opgericht als eenmanszaak. Als mama van vier hoogbegaafde kinderen ondervond zij eerder al heel wat problemen en frustratie omdat het met haar kinderen niet helemaal liep zoals verwacht – iets wat wel meer ouders van hoogbegaafde kinderen ervaren. Omdat er op dat moment weinig mogelijkheden waren wat betreft begeleiding van ouders, besliste zij om de ECHA-opleiding Specialist in Gifted Education te gaan volgen aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen (ECHA staat voor European Council for High Ability). Sabine wou graag op een wetenschappelijk onderbouwde manier ouders gaan begeleiden. Heel voorzichtig is ze toen gestart met het geven van ouderavonden in haar eigen leefruimte, gezellig aan de eettafel met hapjes en een drankje erbij.

Op één van die avonden vroeg iemand om een onderpresterend kind te gaan begeleiden en van het één kwam het ander. Een individuele begeleiding voor kinderen die onderpresteren werd opgestart en later ook voor jongeren waarbij Sabine een eigen programma voor tieners uitwerkte. Een plusgroeptraject werd opgestart waarbij een groep kinderen met ontwikkelingsgelijken in contact kwamen en er samen werkten aan leuke, uitdagende opdrachten. Activiteiten zoals een museumbezoek of een workshop op niveau van hoogbegaafde kinderen werden georganiseerd in vakanties. En zo ging het maar door…

Meermaals al hadden een aantal ouders van hoogbegaafde kinderen Sabine gevraagd om samen te werken, omdat de nood zo hoog was. Eind 2014 is Hoogbloeier tenslotte een cvba geworden, met Liesbet Vercamer als extra zaakvoerder, en is het uitgebreid met een tof team van een aantal medewerkers, alle zeer gedreven en enthousiast. Door deze uitbreiding kan Sabine zich nu meer richten op de begeleiding van scholen en opleiding van leerkrachten en andere professionelen die met hoogbegaafde kinderen werken én is Hoogbloeier ook meer verspreid in Vlaanderen. We brengen de begeleiding van hoogbegaafde kinderen dichter bij onze klanten en hierdoor kunnen we meer kinderen en hun ouders gelukkig maken!

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987