Hoogbloeier - Sabine Sypré

Sabine Sypré2019-03-31T18:00:46+02:00

Ik ben Sabine, geboren in 1970, van West-Vlaamse afkomst maar blijven plakken in Gent. Ik ben een moeder van vier hoogbegaafde kinderen, vier verschillende karakters die allevier verschillend reageren op de kleine en grotere problemen die ze tegenkomen door hun hoogbegaafdheid.

Ik heb zestien jaar als burg.ir.-architect gewerkt, maar door mijn kinderen kreeg mijn interesse in hoogbegaafdheid de bovenhand. Ik heb boeken gelezen, me suf gesurft op het internet, had ondertussen heel veel informatie en kennis in mijn hoofd maar vond het heel moeilijk om als mama advies te gaan geven op de school van mijn eigen kinderen. Daarom volgde ik de ECHA-opleiding aan de Radbouduniversiteit van Nijmegen, een post-universitaire studie die me ‘Specialist in Gifted Education’ maakt.

Terzelfdertijd heb ik ook voorzichtig Hoogbloeier opgestart, een adviesbureau voor hoogbegaafdheid. Vertrokken van een praatcafé voor ouders van hoogbegaafde kinderen is dit geëvolueerd naar een heus expertisecentrum over hoogbegaafdheid. Omdat Hoogbloeier meer en meer vanuit heel Vlaanderen gevraagd werd voor individuele begeleiding van hoogbegaafde kinderen en jongeren, advies en opleidingen aan scholen werd Hoogbloeier in 2014 uitgebreid met een aantal enthousiaste, gedreven medewerkers. Zij zijn allen zelf ervaringsdeskundig én opgeleid door Hoogbloeier waarbij we wetenschappelijk onderbouwd werken.

In juli 2018 kreeg ik de kans om te gaan doctoreren aan de faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen aan de KULeuven én aan de UGent, een dubbeldoctoraat dus. Je hebt wellicht al gehoord van project Talent, een longitudinale studie die wil onderzoeken in welke mate er sprake is van onderpresteren in het Vlaamse onderwijs en welke factoren de prestaties, de motivatie en het welbevinden van leerlingen kunnen bevorderen. Deze studie, waar zowel KULeuven, UGent als UAntwerpen aan meewerken, loopt vier jaar. Binnen dit project Talent, ben ik enerzijds valorisatiemedewerker en anderzijds doe ik interventiestudies rond materiaal dat ik heb ontwikkeld.

Dus ja, sedert oktober 2018 heb ik afscheid genomen van Hoogbloeier en Gifted Academy, maar wel met heel veel vertrouwen in de toekomst. Ik wil dan ook iedereen bedanken die ooit binnen het domein hoogbegaafdheid op mijn pad is gekomen, die heeft geloofd in mij en in mijn verhaal, die mij heeft gesteund in moeilijke periodes, die heeft samengewerkt met mij, die geïnspireerd is geraakt door mij. Ik ben trots op wat er in die acht jaar sinds de oprichting is verwezenlijkt en ik laat het dan ook graag in goede handen achter! Dank u wel iedereen! En veel succes verder!

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987