Slim onderpresteren aanpakken

Onderpresteren is een hardnekkig fenomeen dat menig ouder en leerkracht kopzorgen geeft. Opgemaakt in twee delen biedt dit boek handvatten voor de begeleider – leerkracht en/of ouder – én de onderpresteerder zelf. De auteurs gaan veel verder dan het beschrijven van het probleem. Naast de typen onderpresteerders wijzen ze een slimme aanpak aan, zodat de inspanningen van zowel de begeleiders als de onderpresteerders tot echte verandering kunnen leiden.Het eerste deel, de begeleidershandleiding, vertrekt van inzichten in het fenomeen maar gaat snel over in handige aanbevelingen voor de praktijk. Voor de onderpresteerder zelf is in een tweede deel een werkboek ontwikkeld, met veel reflectieopdrachten en tips om het onderpresteren aan te pakken.

De auteurs:

Tania Gevaert, sociaal werker, is actief als gezins- en onderwijscoach bij ‘Samen Slimmer Groeien’ in diverse settings in België.

Ophélie Desmet, pedagoog, met specialisatie in onderwijs- en opleidingskunde, werkt in een zelfstandige praktijk in Hasselt, met kinderen en jongeren aan groei en het ontsluiten van hun capaciteiten.

Titel:
Slim onderpresteren aanpakken

Auteur:
Tania Gevaert, Ophélie Desmet

Uitgeverij:
Uitgeverij Garant, Antwerpen – Apeldoorn, © 2016

ISBN:
978-90-441-3358-5

Bestel uw boek hier!
2018-06-23T18:29:47+02:00

Leave A Comment

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 478 206 987