Wijs op weg

Wijs op weg2019-03-16T11:45:46+01:00

Hulpprogramma voor onderpresterende hoogbegaafde jongeren

Wijs op weg ©Hoogbloeier Gifted Academy

Het programma Wijs op weg leert jongeren inzicht te krijgen in zichzelf, hun hoogbegaafdheid, hun omgeving en hoe ze ermee omgaan, hun manier van leren, hun onderpresteergedrag en hun overtuigingen. Het werkboek is zowel bedoeld voor jongeren die al aan het onderpresteren zijn, als voor jongeren die risico lopen om te onderpresteren.Het doel van het volgen van het programma is afhankelijk van de initiële probleemvraag: bij emotionele problemen is het doel zich weer beter in zijn vel te voelen; bij academische problemen om weer betere schoolresultaten te behalen; of beide.

Het programma Wijs op weg wordt ondertussen al een aantal jaar toegepast in de praktijk van Hoogbloeier. Wijs op weg is grotendeels een vertaling van het programma van Kuipers’ De kracht in jezelf naar hoogbegaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs. Wijs op weg was in 2015 het onderwerp van de scriptie van de auteur voor de opleiding ECHA-Specialist in Gifted Education aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het onderzoek beschreef waarom en hoe het programma van Kuipers is aangepast naar hoogbegaafde jongeren van het secundair/voortgezet onderwijs en evalueerde de effectiviteit van het vertaalde programma. De resultaten toonden aan dat de jongeren al tijdens het programma een verbetering op emotioneel vlak vertoonden, wat ruime tijd na het afsluiten van het programma ook waar te nemen was op academisch vlak.

Productomschrijving

Het programma Wijs op weg bestaat uit één werkboek (60 p.) per onderpresterende jongere, een handleiding (nog niet uit) en een opleiding. Enkel wie al voldoende kennis heeft van hoogbegaafdheid (bv. wie de expertopleiding heeft gevolgd of gelijkaardig) kan de opleiding volgen om daarna dit programma te kunnen geven aan onderpresterende hoogbegaafde jongeren. Voor meer informatie omtrent de opleiding, zie aanbod.

Prijs en verzending

Het werkboek Wijs op weg kost €15,- incl. BTW en verzendingskosten (binnen België). Voor leveringen buiten België komt er €10,- extra aan verzendingskosten bij. Het werkboek wordt per 5 exemplaren verkocht.

Bestellen kan via onderstaand bestelformulier. Vergeet hierbij niet jouw factuur- en verzendadres te vermelden. Na bestelling ontvang je een factuur via e-mail en na betaling het pakket via de post.

  • Voer een getal tussen 1 en 99 in.
  • Als het leveradres verschillend is van het facturatieadres, gelieve hieronder het facturatieadres in te vullen.
  • Wijs op weg ©Hoogbloeier Gifted Academy
  • Wijs op weg ©Hoogbloeier Gifted Academy
  • Wijs op weg ©Hoogbloeier Gifted Academy
  • Wijs op weg ©Hoogbloeier Gifted Academy
[layerslider id=”1″ /]

Hoogbloeier Gifted Academy

Adm.zetel: Tarbotstraat 23 - 9000 Gent

Mobile: 0032 (0) 468 498 995